Skytteligan Bundesliga

Bundesliga skytteliga - vem vinner i år?

Vem är favorit till segern i skytteligan i Bundesliga 2016/2017? Ögonen är förstås återigen på mästarna Bayern München där målskyttarna Lewandowski och Müller återfinns.

Storfavoriten Bayern München

Bayern München är storfavoriten i Bundesliga varje år. De har vunnit ligan fyra år i rad och allt tyder på att Der FCB gör det igen säsongen 2016/17. Bayern dominerar i Bundesliga på 2000-talet som ingen annan storklubb i europeiska toppligor. Med tio titlar sedan 2000/01 är Bayern München den enda klubben i världen som på allvar kan utmana Barcelona och Real Madrid i Champions League.

Borussia Dortmund är den enda klubben i Bundesliga som kan ställa till det för Carlos Ancelottis mannar. Odds på Bayerns vinst är 1.15. Borussia Dortmunds ligatitel ger 7 gånger pengarna. Odds på alla andra Bundesligaklubbar är skyhöga. Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach och Wolfsburg delar tredjeplatsen på oddssättarnas virtuella ranking med odds på 51.

Bästa målskyttar

För att veta vem du ska spela på som Bundesligas bäste målskytt, måste du först kolla vem som spelar i Bayern Münchens startelva. Välj två spelare som du tror  gör flest mål och krydda till det med Borussia Dortmunds bäste anfallare, så är du nästan garanterad en vinst. Frågan är om odds på dessa bästa målskyttar är någorlunda intressanta.

I Bayern München är det Robert Lewandowski och Thomas Müller som fortsätter i anfallet. I Borussia Dortmund heter klubbens bäste målskytt Pierre Emerick Aubameyang.

Skytteligan odds

Spelbolagen ger låga odds på anfallare som vi har valt. I september 2016 ser Bundesligans skytteligan odds som följer:

  • Robert Lewandowski med 1.7 i odds;
  • Pierre Emerick Aubameyang ger 4 gånger pengarna tillbaka;
  • Thomas Müller som bäste målskytt ger 9 gånger insatsen.

Det gör det inte speciellt intressant att tippa skytteligan i Tyskland 2016, om du nu inte är  stensäker på Lewandowskis vinst.

Vill du mot alla odds satsa pengar på anfallare från andra klubbar än Bayern och Borussia, rekommenderar vi dig att spela på Javier Hernandez från Bayer 04 Leverkusen och Mario Gomez från Wolfsburg. Du får ca 20 i odds på deras vinst i skytteligan.