Skytteligan Champions League

Robert Lewandowski i CL.

Att vinna skytteligan i Champions League kan många gånger leda till guldbollen. I världens främsta turnering för klubblag tävlar världens absoluta bästa målskyttar – det är tufft från början till slut.

I Champions League sätter gruppspelet igång i början av hösten 2016. Barcelona, Bayern och Real Madrid är huvudfavoriter i CL 2016/17. Oddsen på att något av lagen tar hem titeln varierar från 3.70 till 6.50. Juve, Man City, Atlético och PSG har också goda chanser till att nå långt i turneringen.

Det är rimligt att anta att lagen som minst når semifinal i Champions League 2016/17 kommer att göra flest mål. Dessutom är det smart att titta på grupperna för att se vem som har riktiga slagpåsar med i sin grupp. Ett annat tips är att kika på vem som har en klar försteforward som gör flest mål.

Bästa målskyttar

Vi tror att kampen i Champions League denna säsong står mellan sju forwards: Messi, Ronaldo, Higuaín, Suarez, Sergio Agüero, Lewandowski och Griezmann.

Nio säsongen i rad har Champions League haft bara två bästa målskyttar: Messi och Ronaldo. Undantaget är säsongen 2014/15, när Leo och Cristiano delade förstaplatsen med brassen Neymar. Med fem CL-Golden Boots var har de nu gått om Gerd Müller som har vunnit skytteligan i Europacupen fyra gånger.

Sergio Agüero (Man City) och Higuaín (Juventus) kommer att göra sitt yttersta för att bryta dominansen. Vi tror mer på Luis Suarez som spelar för Barcelona. Det är just Suarez och inte Messi som blev Barcas bästa målskytt förra säsongen med 59 mål på 53 matcher.

Skytteligan odds

Vi gillar när oddsexperter håller med oss och så är fallet med Champions League skytteligan odds. Cristiano Ronaldo och Luis Suarez som bäste målskytt ger båda kring fyra gånger pengarna. Lionel Messi är tredjefavorit med ett odds på 6.50.

Robert Lewandowski är en tydlig fyra om man får tro oddssättarna. I snitt får du nio gånger din insats från spelbolagen om du tror på Bayerns polske forward.

Odds på att andra spelare vinner skytteligan är betydligt högre. Bland fotbollsspelare som enligt spelproffs har chanser att vinna Golden Boot i Champions League 2016/17 omnämns Gonzalo Higuain, Sergio Agüero, Morata, Müller, Aubameyang, Bale, Neymar, Cavani, Benzema och Griezmann.

Ni har säkert hört om alla dessa forwards förutom kanske Pierre-Emerick Aubameyang från Gabon och Borussia Dortmund. Förra säsongen gjorde han 39 mål på 46 matcher. Bortsett från Alexandre Lacazette från Lyon är nog Aubameyang den mest underskattade anfallaren i Champions League just nu. Båda kan skrälla i CL 2016/17 och får inte räknas bort när ni spelar på odds på skytteligan.