Skytteligan La Liga

Messi skytteligavinnare tidigare år.

Vem vinner skytteligan i La Liga 2016/2017? Det beror helt klart på vilket av topplagen som står sig bäst och gör flest mål. Att något av topplagen – Barcelona, Real Madrid eller Atlético – vinner La Liga 2016/17 är en riktig lågoddsare. Sannolikt är det dessa lags främsta målskyttar vi kan räkna med att se i topp i skytteligan. Under de senaste 32 säsongerna i spanska toppdivisionen har dessa lag stått som slutsegrare totalt 29 gånger.

Sedan Valencias vinst 2003/04 ser vinnarstatistiken ut som följer:

  1. Barcelona (8 titlar);
  2. Real Madrid (3 titlar);
  3. Atlético Madrid (1 titel).

Odds på Barcelona som vinnare i La Liga som börjar 2016 varierar mellan 1.55 och 1.7. Real Madrid ger i snitt 2.5 gånger pengarna. Gillar du Diego Simeone och hans Atlético, kan du räkna med 20 gånger din insats, om du satsar på deras vinst i La Liga och de upprepar sin succé från säsongen 2013/14.

På fjärde plats i La Liga enligt oddssättare är Sevilla med odds på 150. På alla andra lag går det att hitta odds på så mycket som 500, om du kollar olika spelbolag på nätet.

Bästa målskyttar

Det blir nog målskytten från Real, Barca eller Atleti som vinner årets skytteliga i La Liga. Bästa målskyttar från dessa lag är Neymar, Messi ,Suarez (alla från Barcelona), Ronaldo, Benzema, Bale, Morata (alla från Real) samt Griezmann (Atletico). Dessutom har Athletic Bilbao veteranen Aritz Aduriz, 35 år, som kanske kan utmana världsstjärnorna. Unge Luciano Vietto som Sevilla lånade från Atletico inför säsongsstart ingår också i topp tio forwards i La Liga som har bäst chanser att bli bäste målskytt 2016/17.

Säsongen 2015/16 vann Suarez skytteligan med 40 mål, 5 fler än Cristiano Ronaldo och 14 fler än trean Messi. Bästa målskyttar från icke toppklubbar var Aritz Aduriz med 20 mål, Rubén Castro från Betis (19 mål) och Borja Bastón från Eibar (18 mål).

Skytteligan odds

Messi och Ronaldo har dominerat skytteligan fullständigt de senaste åren med tre vinster var sedan säsongen 2009/10. Suarez blev skyttekung i La Liga 2015/16. Det är inget konstigt att odds på dessa tre spelare är lägst.

Oddsexperter som försöker gissa vem som vinner spanska skytteligan är överens. Barcelonaspelare Suarez och Messi har störst chanser och ger bara kring 2.50 i odds. Ronaldo är tredjefavorit till att vinna skytteligan med odds på 3.75.

För bets på att Bale, Griezmann eller Neymar blir bäste målskytt får du kring 20 gånger pengarna tillbaka. Av alla spelare med odds över 50.00 är det Kevin Gameiro som har bytt klubb från Sevilla till Atlético Madrid som är mest spelvärd. Vi tror dock på att Suarez vinner skytteligan igen denna säsong, men avråder er från att betta på bäste målskytt. Oddsen är för låga.