Skytteligan Ligue I

Ligue 1 Frankrike - vem vinner skytteligan i år?

Vem vinner skytteligan i Frankrike och Ligue I i år? Utan Zlatan i PSG följer nästan ingen längre Ligue 1 – åtminstone inte i Sverige. Trots Ibras frånvaro och med Jesé i anfallet är PSG huvudfavoriter i franska toppligan. Odds på deras ligavinst är lika låga som odds på Bayern i Bundesliga. Vissa spelbolag på nätet betalar redan nu i september så lite som 1.08 på PSG:s vinst i Ligue 1 2016/17.

Lyon och Monaco är de enda klubbarna som oddsexperter tar på allvar. Odds på att dessa vinner titeln ligger på kring 10.00-11.50. Vinnaren av skytteligan i Frankrike blir denna säsong säkert en forward från PSG, Lyon elller Monaco.

Bästa målskyttar

Zlatan Ibrahimovic är en av Frankrikes Ligue 1 bästa målskyttar sedan Jean-Pierre Papins tid. Nu är det fritt fram för talangen Alexandre Lacazette från Lyon som lyckades slå Zlatan på listan över bästa målskyttar 2014/15 med 27-19.

PSG har Edinson Cavani och nye forwarden Jesé. Monaco har Falcao, Germain och Carrillo. Ingen av dessa spelare, förutom kanske Cavani, känns som en stark kandidat till skyttekungstiteln. Kanske hittar Mario Balotelli målformen igen för sin nya klubb Nice?

Skytteligan odds

Alexandre Lacazette leder oddsrankingen med 1.65, klart före Edinson Cavani. Odds på att uruguayanen vinner skytteligan i Ligue 1 är 2.70.

Inga andra forwards är egentligen med i bilden om skytteligans vinnare om man får tro spelbolagen. Vi har valt ut fem anfallare som du kan satsa pengar på om du nu gillar spel på riktiga högoddsare: Bafetimbi Gomis från Marseille, Radamel Falcao, Jesé, Benjamin Moukandjo från FC Lorient och Diego Rolan från Bordeaux.