Skytteligan Serie A

Serie A Skytteliga - vem vinner i år?

Higuaín är favorit till att vinna skytteligan i Serie A 2016/2017. Och hans Juventus är storfavoriter till att ta hem Serie A som drog igång i augusti 2016. Du får endast 1.40 gånger pengarna på att de blir italienska mästare 2017. Få oddsbolag tror på att Napoli och Roma kan på allvar utmana Den gamla damen. Oftast är bettingexperterna överens om vem som är andrahandsfavorit till att vinna ligan. Med Serie A 2016/17 är det annorlunda. Vissa anser att Napoli har bättre chanser att vinna, medan andra lutar åt Roma.

Inter och Milan kan enligt spelbolagen vara med i striden om Champions League platser, men sannolikheten till att de vinner ligan är minimal. Du får kring 35 gånger pengarna på att de står som segrare i ligan när Serie A är över i maj 2017. Andra lag med odds på under 100 är Fiorentina och Lazio.

Bästa målskyttar

Bästa målskyttar hyllas i Italien mer än i andra europeiska ligor. Priset för flest mål under en ligasäsong heter Capocannoniere. Gunnar Nordahl håller rekordet i antalet vunna Capocannoniere-titlar. Svensken har fem och kallas därmed i Italien för Pluricapocannoniere. Zlatan Ibrahimovic har blivit bäste målskytt i Serie A två gånger: 2008/09 med Inter och 2011/12 med Milan.

Att Juventus tippas att vinna Serie A 2016/17 utan några större problem, gör det rimligt att betta på bästa målskyttar från just från Bianconeri. I år finns det bara en klar forward i Juve som kommer att göra majoriteten av lagets mål – Gonzalo Higuaín som har anslutit sig till Juve från Napoli. Det har skrivits en del om denna spelarövergång i Italien. Napolifansen kallar argentinaren för förrädare. Situationen kan liknas Luis Figos berömda transfer från Barcelona till Real Madrid 2000.

Vilka anfallare kan utmana Gonzalo till att vinna skytteligan för andra säsongen i rad? Svaret är ingen. Han vann Capocannoniere enkelt förra säsongen med 36 (!) mål för sitt Napoli. Higuaín tangerade rekordet av Gino Rossetti från 1928/29. Ingen annan spelare har lyckats med så många mål under en Serie A-säsong. Nu spelar Higuaín i ett betydligt starkare lag och bör bli bäste målskytt.

Skytteligan odds

Spelbolagen erbjuder klart spelbara odds på Gonzalo Higuaín att vinna skytteligan i Serie A 2016/17. Du kan få så mycket som 1.7 på hans vinst. Fyra anfallare som har störst chanser att utmana forwarden från Juventus är Carlos Bacca från Milan, Andrea Belotti från Torino, Paulo Dybala från Juventus och Arkadiusz Milik från Napoli. Odds på deras vinst i Serie A skytteliga ligger mellan 10 och 15 gånger pengarna.

Andra anfalare som omnämns av bettingproffs är Mauro Icardi (Inter), Ciro Immobile (Lazio), Edin Dzeko (Roma), Leonardo Pavoletti (Genoa) och Mario Mandzukic (Juventus).