Skytteligan Superettan

Superettan skytteligan - vem tar hem den?

Vem kommer att vinna skytteligan i Superetta? Har du koll på läget? Tydligen har alla fans till de sexton klubbar som är med i ligan samt de som gillar spela på odds och satsa pengar på Stryktipset, en slags idé. Precis som toppdivisionen Allsvenskan spelas Superettan vår-höst, från april till november. Två lag flyttar upp, ett går till kvalspel.

I år är det fyra klubbar som fortfarande, efter 21 spelade omgångar, är med i kampen om platserna till Allsvenskan: Sirius, Halmstad, AFC United (fd Väsby) och Dalkurd. Historiskt sett starkare fotbollsklubbar så som Trelleborg, Gais, Åtvidaberg och Örgryte är i princip borta ur striden. Syrianska och Assyriska slåss om att få stanna kvar i Superettan.

Mellan 2013 och 2015 vanns skytteligan av anfallarna från lagen som slutade etta:

  • Victor Sköld från Falkenberg 2013;
  • Kennedy Bakircioglu från Hammarby 2014;
  • Fredrik Olsson från Jönköpings Södra 2015.

Vi tippar på att samma händer även i år. Kapcevic tar hem dubbeln.

Bästa målskyttar

I skrivande stund leder bosniern Dragan Kapcevic från IK Sirius skytteligan i Superettan 2016 med tolv mål, två mål före nigerianen Oke Akpoveta från IK Frej.

Ytterligare två spelare befinner sig nära dem på listan över ligans bästa målskyttar: norrmannen Alexander Ruud Tveter från Halmstads BK och Mahmoud Eid från Åtvidaberg som spelar för det palestinska fotbollslandslaget.

Som vi redan har nämnt, tror vi på Sirius-anfallaren. Bästa målskyttar i Superettan brukar komma från klubben som vinner ligan och Sirius har odds på sin sida. Du får bara 1.75 gånger pengarna om du tippar de som segrare i andradivisionen.

Skytteligan odds

En viktig faktor för alla ”svenska” spelbolag på nätet är bra urval av odds på svensk fotboll och andra sporter populära hemma i Sverige. Ofta är det ett logistiskt problem för verksamheten ligger på Malta och personalen har begränsade möjligheter att resa till Sverige för att följa matcherna på plats och ”andas” svensk fotboll.

Trots det faktum att konkurrensen oddsbolagen och onlinecasinon med betting emellan är hård, erbjuder inget av spelbolag på svenska skytteligan odds på Superettan. Det är förvånansvärt att de väljer att förbise en av Sveriges populäraste idrottsligor. Eventuellt kommer odds på skytteligan att finnas tilgängliga inför turneringsstart 2017. För ”svåra” spelmarknader brukar spelbolagen droppa odds efter ett tag, men är bra på olika bettingval precis när säsongen sätter igång.