betting-malskyttar-och-matcher-Covid-19
Blogging

Betting målskyttar och matcher och Covid-19

Något som har satt käppar i hjulet för att förutse vilka lag som ska vinna olika fotbollsmatcher, är Covid-19 pandemin. Detta är nu något som har pågått under ett helt år, vilket gjort att förutsättningarna för spel och sport förändrats. Tidigare fann publiken på läktarna som vanligt. Hemmalaget hade alltid den större delen av supportrar, som ledde till att de fylldes med kraft och självsäkerhet. Med anledning av pandemin och alla säkerhetsåtgärder, har förutsättningarna för betting målskyttar och matcher under Covid-19 förändrats.

Beroende på var olika fotbollsmatcher och turneringar spelas kan det idag vara olika förutsättningar. Med anledning av det, måste du hålla koll på flera faktorer som påverkar lagen än tidigare. Det är inte bara det tillfälliga tillägget till den svenska spellagen, som har satt käppar i hjulen.

Helt enkelt har betting på målskyttar blivit svårare under Covid-19. Här läser du vidare vad du måste ta med i beräkningarna, för att vara lika säker på dina oddsspel som tidigare. Detta är något vi kallar betting målskyttar och matcher under det nya normala.

Guide – Betting målskyttar och matcher under Covid-19

Givetvis ska du kunna spela betting på skytteliga och vilka målskyttar som ska koras till skyttekung 2021. För att göra det lika bra som tidigare, finns det olika nya faktorer du måste ta med i beräkningen. På denna sajt ger vi information om alla de stora skytteligorna i Europa och även på Fotbolls VM. Med anledning av Covid-19, kan det då i olika länder, föreligga olika faktorer som spelar in på din betting.

Nedan ser du olika aspekter och faktorer som kan påverka betting målskyttar under Covid-19:

  • Vissa matcher kan inte spelas hemma eller måste spelas på neutral plan
  • Lagen och deras målskyttar får spela inför tomma läktare
  • Slutspel och finaler i stora turneringar förflyttas
  • Matcher och turneringar ställs in och flyttas framåt i tiden

Vi ska gå mera noggrant in på vad de olika faktorerna betyder för betting målskyttar nedan. Först ska vi dock informera om något som gäller alla som bygger sin betting online på kunskap och statistik. Detta är också något som bookmakers och oddssättare gör. Med anledning av det, blir du inte ensam om att göra de rätta valen. Här kan det lika ofta vara oddssättaren som gör misstag, precis som alla spelare på betting målskyttar och matcher.

Det primära i den soppan, är att se var misstagen finns innan det är för sent. Vi beskriver hur de olika faktorerna kan påverka lagen och din betting målskyttar och matcher under Covid-19.

Betting på matcher som inte kan spelas hemma

De flesta ligor och turneringar spelas fortfarande, oavsett viruspandemin. Dock är det många restriktioner som finns och flera kan tas i bruk. Det kan då betyda att ett utbrott i en stad eller ett specifikt område gör att matcher kan förflyttas.

Som ett resultat av det kan ett lag förlora fördelen av att spela på hemmaplan. Givetvis blir det något som rättas till i ett senare skede så det blir lika för lagen i den liga eller turnering det gäller. Hur som helst, betyder det skillnad på betting målskyttar och resultat i de matcher det gäller.

Som bra spelare på betting, måste du då analysera hur mycket det spelar in på resultatet, och om dina åsikter stämmer med eller avviker från oddssättarnas syn.

Spela betting målskyttar och matcher som spelas inför tomma läktare

Något som redan hänt många gånger är att matcher har spelat inför tomma läktare. I och med detta scenario, förlorar lagen och de enskilda spelarna sitt stöd från fansen. De tappar den känsla som de får av att flera tusen åskådare hejar fram de eventuella målen.

De som drabbas värst av att spela inför tomma läktare, är naturligtvis hemmalagen. Kanske kan det till och med vara så att bortalagen trivs bättre på de platser de annars hade mycken liten skara fans. På så sätt, avjämnas marginalerna.

Ett lag som normalt sett är bättre på hemmaplan, men bara har ett litet övertag på bortaplan. Ja, de kan helt plötsligt få ett större övertag än vid bortaspel. Detta medan, exempelvis, betting på målskyttar som spelar hemma kan vara fel. Här kan de helt och hållet förlora gnistan i en tom arena.

Lissabon-portugal-arena-betting-skytteliga

Slutspel och finaler i stora turneringar förflyttas

Kanske är det många som kommer ihåg Champions League förra säsongen. Här skulle CL finalen spelas i Istanbul på Ataturk Olympic Stadium. Så blev inte fallet, med anledning av Covid-19. Slutspel och finaler spelades istället i Lissabon, Portugal.

Detta år är det dock dags för Ataturk Olympic Stadium att vara värd för finalen i Champions League. Här har vi bara tagit ett exempel, då detta är något som också kan påverka slutresultatet och utgången i en match eller final. Vissa lag presterar och spelar historiskt sett bättre på olika platser.

I det fall en sådan förändring sker, måste du direkt omvärdera och åter igen analysera betting på målskyttar och matcher.

Matcher och turneringar ställs in och flyttas framåt i tiden

Om ett utbrott sker i ett land, kan det ske att spel i alla eller vissa ligor helt ställs in. Det är något som du redan fått erfara förra året som spelare på betting. Här var det många länder som helt och hållet ställde in spelet, vilket ledde till att matcher och serier fick spelas vid senare tidpunkt.

Resultaten när något sådant sker kan vara många. Det mest synbara kan vara att enskilda spelare har toppform för dagen. Vissa klubblag spelar på topp under en viss period. När de planerade matcherna ställs in och spelrytmen kraftigt förändras, kan de påverka formen.

Att sedan kanske komma tillbaka till tomma läktare, direkt efter spelstopp blir en gigantisk förändring. Att spela betting på målskyttar och matcher under dessa förhållanden, är ett helt nytt spel som måste analyseras i detalj.

Sammanfattning – Betting målskyttar och matcher under Covid-19

Vi har i denna artikel tagit upp hur Covid-19 förändrat sättet vi spelar betting på. I alla fall om du är den som verkligen sätter dig in i spelet, följer lagen samt alltid spelar för att finna den potentiella vinsten. Givetvis finns det flera faktorer att ta hänsyn till, men vi har enligt oss tagit upp och belyst de viktigaste och vanligaste.

Vi hoppas att vi förmedlat en bra information där du kan förstå och se de faktorer som påverkar betting målskyttar och matcher under Covid-19. Vi skulle kunna gå in mycket djupare på varje enskild faktor, men det skulle vara att göra forskning och analys för spel på betting.

Allt det är alltid individuellt, varvid vi valt att så ett frö där du kan anpassa analyser med historik för just dina oddsspel.