Europa League Skytteliga

Europa League är den nästa största ligan som anordnas av UEFA. Betting på Europa League finns tillgängligt på de flesta seriösa spelbolag. Eftersom den nyligen dragit igång igen finns det bra spelmöjligheter i skrivande stund. Artiz Aduriz som spelar för Bilbao blev förra årets mesta målskytt, med sina åtta fullträffar. Den här säsongen är det Chelsea eller Arsenal som förutspås ha de bästa möjligheterna att knipa totalsegern. Sedan 2009/10 har UEFA anordnat turneringen med dess nya namn, som ersatte gamla namnet UEFA-cupen.

Vi publicerar en uppdaterad lista på bästa målskyttar just nu i skytteliga Europa League 2018. Vem som blir skytteligavinnare är en vanlig marknad för online betting. Vem som blir Champions av fotbollsligan återstår att se, men enligt spelbolag är det Chelsea som har den bästa chansen att knipa de ca 27 miljoner euro i ligan 2018/19, tätt följt av ett annat London-lag. Du läste rätt. Medan det är 54 miljoner euro som tillfaller CL-vinnaren, får man bara hälften av de pengarna för en seger i Europa League turneringen.

Europa League Skytteliga Favoriter 2018 enligt bettingsidor

Hos oss hittar du senaste odds på EL matcher, nyheter och tips från expert för att hjälpa dig bli framgångsrik på betting på målskytt. Vilken fotbollsspelare som kammar hem segern och blir bästa målskytt i Europa League i år är oklart. Sant är att det är den hetaste omgången av ligan på många år.

Chelsea, Arsenal, Milan, Sevilla och Lazio är det som mest troligast kommer göra upp om titeln till slut. Eftersom turneringen fortfarande inte dragit igång än finns det inte aktuella odds för denna säsongen av Europa Leagues målgörare. Sant är oavsett att Eden Hazard, Joel Campbell och André Silva troligtvis kommer vara lågoddsare.

Topplista på Europa League bästa anfallare just nu

Favoriter inför Europa League start 2018/19 är Chelsea och Arsenal. De har också några av Europa Leagues bästa målgörare. Just nu pågår kvalt till ligan, som kommer dra igång sina spelomgångar inom kort. Vi listar regelbundet bästa odds på EL online för att hjälpa läsare på traven. En aktuell topplista på Europa League anfallare enligt odds bidrar vi med så fort oddssättare gjort klart sin bedömning.

Europa League Poängliga

Om du slår ihop antal assists med antal gjorda mål får du ligans poängliga. Det är inte alltid som vinnaren även har bäst tabellplaceringar, även om de extra omgångarna i slutspelet självklart spelar en avgörande roll. Desto mer minuter du spelar desto fler mål har du möjlighet att göra. Europa League spelschema bedöms i förväg och justeras för att exempelvis passa in i schemat i Premier League tabell.

Följ utvecklingen i ligan här hos oss för att få bästa möjliga resultat vid betting på skytteliga. Vi uppdaterar vårt slutspelsträd löpande, med nyheter, speltips och statistik för att hjälpa dig bli framgångsrik på betting på odds. Eftersom både Chelsea och Arsenal underpresterade i PL i fjol har de nu en mycket bra chans att sluta på toppen av klubbarna i EL.

EL Skytteliga Rekord – bästa målskyttar genom tiderna

Med svenska ögon sett är det trevlig läsning att granska vem som är bäst genom tiderna i Europa League. Svaret är att det är Henrik Larsson som gjort flest mål, fyrtio mål totalt. Han följs av Huntelaar och Falcao, som är de enda andra två som fått in över trettio fullträffar om man granskar alla målgörare sedan 1971.

Det finns alltid bra representation av La Liga klubbar i Europa League, trots det har de svårt att slå rekordet. En anledning till det är säkerligen att den spanska ligan är topptung och kvalitetsmässigt skiljer de mycket på de bästa lagen och övriga klubbar. Här är listan på de mest framgångsrika målskyttarna i Europa League historia.

Namn: Mål totalt: Klubb: Landslag:
Henrik Larsson 40 Feyenoord, Celtic Sverige
Klaas-Jan Huntelaar 34 Ajax, Schalke 04 Holland
Radamel Falcao 31 Porto, Atletico Madrid Colombia
Dieter Muller 29 FC Köln, Stuttgart Tyskland
Aritz Aduriz 28 Valencia, Atletico Bilbao Spanien
Shota Arveladze 27 Ajax, Rangers Georgien
Alessandro Altobelli 25 Inter, Juventus Italien
Mladen Petric 25 Basel, Hamburger SV Kroatien
Claudio Pizzaro 24 Werder Bremen Peru
Jupp Heynckes 23 Borussia Mönchengladbach, Hannover 96 Tyskland