MLS Skytteliga

Fotboll i USA ökar i intresse, detsamma kan sägas om betting på MLS. För svenska fans är en rolig nyhet att det numer går att se Zlatan i MLS, han delar andraplats i årets skytteliga med femton mål. Meste målskytt i Major League Soccer just nu är Josef Martinez. Han spelar för Atlanta United och har i skrivande stund tjugosex fullträffar.

LA Galaxy och Zlatans mål i MLS liga har fått stor uppmärksamhet i media. Superstjärnan har bland annat varit gäst hos Jimmy Kimmel och gjort ett i övrigt starkt intryck sin första säsong på andra sidan Atlanten. Han har bland annat hunnit med att göra ett sant hattrick. Han påbörjade säsongen med ett drömskott sin första match. Följ MLS hos oss, vi bidrar med tabell, nyheter, odds och experttips inför varje omgång.

MLS Skytteliga Favoriter 2018 – enligt spelbolag

Vem blir bäste målskytt i MLS i år? Det mesta talar för att ingen kommer klara av att rubba Martinez denna säsongen. Den Venezuelanske anfallaren har gjort mer än elva fler mål än Zlatan på andraplatsen och är överlägsen favorit vid betting på målskytt.

Hinner Zlatan bli skyttekung i USA 2018? Antagligen inte när man granskar hur det går för hans lag, som ligger på en fjärdeplats i western conference. Vi publicerar aktuella odds på MLS skytteliga hos odds sidor på nätet, samt bidrar med tips och nyheter som är av vikt för spelare.

Det finns flera intressanta anfallare som tävlar med Zlatan om vinsten i amerikanska målligan. Bradley Wright spelar för New York Red Bulls. Den brittiska stjärnan ligger på samma målantal som den svenska superstjärnan. Ett mål bakom honom kommer den första amerikanska spelaren. Gyasi Zardes, som har gjort fjorton mål.

Topplista på bästa anfallare i MLS just nu

Innan säsongen börjar finns det intressanta spelmöjligheter när det gäller målskytte. Vilka som var favoriter till att bli bästa målgörare 2018 var ett hett debatterat ämne. Med tanke på att detta var året som Ibrahimovic flyttade till den mest framgångsrika MLS klubben genom tiderna var diskussion klart färgad av det.

Han kommer allra troligast inte ha möjlighet att fånga upp Martinez som ligger elva mål fram. Vi listar löpande bästa odds på MLS fotboll och granskar amerikanska målskyttar för att underlätta för våra läsare. Genom att ta del av experttips, nyheter och statistik innan du gör dina val maximerar du dina möjligheter att få ett positivt utfall. Bästa odds på USA skytteliga och Zlatan just nu ser ut som följer:

#: Spelare: Klubb: Land: Mål i MLS just nu: Odds på skytteliga vinst:
1 Josef Martinez Atlanta United FC Venezuela 26 1.01
2 Bradley Wright-Phillips New York Red Bull England 15 10
2 Zlatan Ibrahimovic LA Galaxy Sverige 15 10
3 Gyasi Zardes Columbus Crew SC USA 14 17
4 Dom Dwyer Orlando City SC USA 11 51
4 Ignacio Piatti Montreal Impact Argentina: 11 51
4 Mauro Manotes Houston Dynamo Colombia 11 61
4 Teal Bunbury New England Revolution USA 11 67
5 Danny Hoesen San Jose Earthquakes Holland 10 76
5 Darwin Quintero Minnesota United Colombia 10 81

MLS Poängliga

MLS introducerades den 17 december 1993. Sedan dess har en spelare märkt ut sig extra mycket. Det är Landon Donovan som har gjort både flest mål och flest assists i ligans historia. Han anses vara USA bästa spelare någonsin och var ett hett villebråd för betting på skytteliga under sina glansdagar. Totalt har han knåpar ihop 286 poäng under sina 13 säsonger i ligan.

Ytterligare en spelare som sticker ut i poängtävlingen är colombianska Jamie Moreno. Han gjorde 133 mål och 102 assist för sitt DC United, under deras storhetstid. En intressant spelare i assistligan är colombianske Caldos Valderama, som lyckats göra 114 målgörande passningar i den amerikanska ligan.

MLS Skytteliga – Rekord – bästa målskyttar genom tiderna

Från början var MLS Golden Booth tilldelat den spelare som hade flest mål samt assists totalt. Sedan 2005 har tävlingen enbart räknat med gjorda mål. Sedan de nya reglerna trädde i kraft är målrekordet för en säsong tjugosju stycken. Både Bradley Wright-Philips och Chris Wondolowski har nått upp till tjugosju mål var. Noterbart är att bägge spelare har tagit hem priset två gånger.

På de tretton år som de nya reglerna existerat har vinnaren gjort över tjugo mål åtta gånger vilket är viktig statstik att ha i åtanke för betting på odds. Två gånger har det räckt med sexton gjorda mål för att knipa titeln. De sista sex åren har alla skytteligavinnare gjort minst tjugo mål och skall Zlatan lyckas knipa titeln är det troligast norr om det han behöver hamna.