Skytteligan Allsvenskan

Allsvenskan målskytt - vinnare skytteligan Allsvenskan?

I fotbollens värld är det inte bara seriespel, vinna sin serie och att laget ligger högst upp i tabellen. Här finns även Skytteligan Allsvenskan, som är viktig för alla fotbollsintresserade. Faktum är att det både finns en skytteliga och en poängliga för alla målskyttar Allsvenskan.

I Skytteligan Allsvenskan handlar det bara om att göra flesta mål under en säsong för att vinna den. I Poängligan Allsvenskan räknas båda gjorda mål och assists in. Vi presenterar ett resultat som ger dig komplett information om vem som leder och vinner både Poängligan och Skytteligan i Allsvenskan.

 

Allsvenskans Skytteliga 2020

Ja, det fanns många heta namn som låg och bubblade som favoriter under hela säsongen och seriespelet i Allsvenskan 2020. Här var det allt från Moses Ogbu i Mjällby IF och Isaac Kiese Thelin i Malmö FF som såg ut som potentiella segrare efter halva säsongen. Sedan hoppade även Astrit Seljmani från Varberg upp högt på listan. Hur som helst var det ingen av de som slutligen vann. Den slutliga vinnaren av Skytteligan Allsvenskan 2020, blev Christoffer Nyman från IFK Norrköping med hela 18 mål.

Topplista på bästa målskyttar Allsvenskan 2020

När en fotbollssäsong har spelats och det står klart vem som har vunnit serien, är det också klart med vilka målskyttar Allsvenskan som har vunnit både skytteligan och poängligan. Den lista på potentiella vinnare till Skytteligan Allsvenskan är inte speciellt lång. Det brukar handla om cirka 10 spelare, som på förhand är favoriter både hos sportkunniga och hos spelbolagen.

Allsvenskans skytteliga odds bjuder alltid på en del intressanta spelalternativ för betting på skytteliga. Eftersom det är en tät kamp i tävlingen finns det alltid många tänkbara slut. Utöver de två största favoriterna ger andra seriösa anfallare oftast mellan sju och femton gånger pengarna vid säsongsstart och även när halva säsongen spelats.

Nedan ser du hela den kompletta listan med målskyttar Allsvenskan och det slutgiltiga resultatet.

Skytteligan Allsvenskan 2020:

# Spelare: Klubblag: Nationalitet: Antal Mål:
1. Christoffer Nyman IFK Norrköping Sverige 18
2. Astrit Seljmani Varberg Sverige 15
3. Isaac Kiese Thelin Malmö FF Sverige 14
  Moses Ogbu Mjällby Nigeria 14
5. Anders Christinasen Malmö FF Danmark 13
6. Aron Johansson Hammarby Island 12
  Nahir Besara Örebro Sverige 12
  Stefano Vecchia Sirius Sverige 12
9. Anthony van den Hurk Helsingborg Holland 11
  Fredrik Ulvestad Djurgården Norge 11
  Jesper Karlsson Elfsborg Sverige 11
12. Per Frick Elfsborg Sverige 10
13. Gustav Ludwigson Hammarby Sverige 9
  Jonathan Levi IFK Norrköping Sverige 9
  Karl Holmberg Djurgården Sverige 9
  Rasmus Alm Elfsborg Sverige 9
17. Alexander Söderlund Häcken Norge 8
  Henok Goitom AIK Sverige 8
  Jacob Bergström Mjällby Sverige 8
  Leo Bengtsson Häcken Sverige 8

Du som gillar svensk fotboll och resultatet av svenska skytteligor, finner även det totala resultatet i Skytteligan Superettan 2020.

Spelbolagens favoriter till Skytteligan Allsvenskan 2020

När Allsvenskan startar i juni varje år, är det som vanligt många svenska spelbolag som erbjuder höga odds på betting online till alla som vill spela på en slutlig vinnare av Skytteligan. Så var det också inför Skytteligan Allsvenskan 2020.

Vi bidrar med aktuella erbjudanden på Fotbollsallsvenskan skytteliga hos svenska oddssidor på nätet. Dessutom publicerar vi löpande förslag från experter om favoriter till att knipa det åtråvärda priset som segrare i Skytteligan Allsvenskan.

Här kan det vara en före detta vinnare som ligger på en position i mitten av säsongen, eller någon som helt plötslig plöjer genom tabellen. Under en säsong förändras oddsen på en vinnare vid betting på Allsvenskan, vilket vi ser som en intressant möjlighet till att justera sina spel.

Nedan ser du de olika genomsnittsoddsen för den som ville prova lyckan vid säsongsstart, med betting online.

Odds Skytteligan Allsvenskan 2020:

Spelare: Odds:
Alexander Kačaniklić 8.00
Emir Kujovic 8.00
Paulinho 9.00
Robin Söder 9.00
Isaac Kiese Thelin 9.00
Ola Toivonen 10.00
Christoffer Nyman 12.00
Aron Johansson 15.00
Alexander Søderlund 15.00

Som vi sedan vet med facit i handen, var det Christoffer Nyman från IFK Norrköping som vann Allsvenskan Skytteligan 2020. Här är det bara att gratulera alla de som prickade rätt redan vid säsongsstart, till det fina oddset av 12.00 gånger insatsen.

Allsvenskan Poängligan

Det är inte bara Skytteligan Allsvenskan som existerar. Det finns också asistligan, för alla som inte är målskyttar Allsvenskan. Om du slår ihop både assistligan och mål-ligan får du poängligan 2020. Något poängrekord blev det inte i Fotbollsallsvenskan 2020.

Bästa poängplockare är det som gäller i den kompletta poängligan. Efter det finns också den andra delen som kallas för Assistligan. Här finns det många alternativ som du finner fina odds på hos spelbolagen.

Vem vinner titeln som poängkung för säsongen? Poängställningen i högsta divisionen i Sverige brukar vara relativt tight efter när halva säsongen har avklarats, vilket ger intressanta bedömningar för betting på odds.

Ett fåtal spelar brukar lyckas plocka 10 poäng eller mera. Med det sagt är det också mycket intressant att spela på Allsvenskan Poängligan odds. Dock, är det kanske inte lika spännande som betting på Skytteligan Allsvenskan.

Svenska Ligans Skytteliga – Rekord och bästa målskyttar genom tiderna

Den spelare som har rekord för flest mål per säsong är Filip Johansson med 39 fullträffar. Det var 1924/25 som han klarade av bragden. Anmärkningsvärt är att ligan då spelades i tjugotvå omgångar, att jämföra med dagens trettio. Det var 2008 som det nya antalet matcher infördes i svensk fotboll och antal allsvenska lag utökades till sexton. Sedan dess är det Waris Majeed och Lasse Vibe. Två mycket kända målskyttar Allsvenskan som gjort flest mål, med tjugotre var. Det blir ett svårslaget rekord att slå.

Det är för närvarande sexton olika lag i Allsvenskan. Ta del av statistik och tabellhistorik här hos oss. Vi listar troliga vinnare i årets säsongs, såväl som en Topplista genom tiderna.

Listan på bästa målskyttar i Fotbollsallsvenskan ser ut som följer:

Namn: Klubblag: Mål totalt i Allsvenskan: Period:
Sven Jonasson Elfsborg 252 1927 – 1947
Carl-Erik Holmberg Örgryte IS 194 1924 – 1939
Filip Johanson IFK Göteborg, Gårda 182 1924 – 1936
Harry Lundahl Helsingborgs IF 179 1926 -1938
Bertil Johansson IFK Göteborg 162 1945 – 1948
Harry Bild IFK Norrköping 162 1956 – 1973
Sven Rydell Örgryte IS 156 1924 – 1934
Gunnar Nordahl Degerfors IF 151 1940 – 1949
Tore Keller IK Sleipner 150 1924 – 1939
Knut Kroon Helsingborgs IF 140 1925 – 1942