Skytteligan Allsvenskan

Målskytt Allsvenskan i Fotboll - vem vinner skytteligan i år?

Efter lite drygt halva säsongen är det Paulo José de Oliveira “Paulinho” som leder tävlingen och har bäst chans att bli skytteligavinnare. Han spelar för BK Häcken och trots deras mediokra nionde placering i ligan är brassen är den enda spelare hittills som gjort över tio mål. För svensk fotboll är det klart godkänt resultat.

Vi bidrar med aktuella skytteliga Allsvenskan 2018 odds och statistik som hjälper dig bli vinnare. Mesta skyttekung genom all tider är Gunnar Nordahl, som hade sin storhetstid i Sverige och Italien under 40- och 50-talet. Han har knipit priset fyra gånger. Vi publicerar resultat och bästa målskyttar genom tiderna samt vilka spelare som har bästa chanser enligt spelbolag. Spel på den nuvarande ledaren ger runt 2.75 gånger pengarna hos de flesta betting sjter.

Allsvenskans Skytteliga Favoriter enligt spelbolag just nu

Efter sexton omgångar är det Häckens anfallsstjärna Paulinho som gjort flest mål i årets allsvenska. Men det är inte han som har bäst chanser för betting på målskytt enligt spelbolag. Det har istället Nikola Djurdjic från Serbien, som representerar Hammarby. Enligt spelbolag är de någon av dessa två som svarar på frågan ”vem blir bästa målskytt i år?”. Trean på listan ger nästan tre gånger mer tillbaks än någon av de två toppanfallarna.

Vi bidrar med aktuella erbjudanden på Fotbollsallsvenskan skytteliga hos svenska odds sidor på nätet. Dessutom publicerar vi löpande förslag från expert om favoriter till att knipa det åtråvärda priset som Sverige skyttekung. Markus Rosenberg är en före detta vinnare som ligger på en delad fjärdeplats just nu, två mål bakom toppen. Han ger runt tio gångerna insatsen tillbaka vid betting på Allsvenskan, vilket vi ser som en intressant möjlighet för chansvärdering.

Topplista på bästa anfallare i Allsvenskan 2018

Listan på anfallare som tävlar om titeln som skyttekung i Allsvenskan 2018 är inte särskilt lång. Däremot är det tätt i toppen med tolv spelare inom tre mål från ledaren. Vi publicerar bäst odds på Fotbollsallsvenskan och tävlingen som ligans främsta målgörare för att underlätta för våra läsare.

Landets bästa fotbollsliga Allsvenskan har vunnits av fem spelare som kommer utanför Sverige fem gånger de senaste tio åren. Detta året tyder det mesta på att det blir nummer sex i raden. Inflyttad talang håller nio av de tolv topplatserna, samt alla fyra första placeringarna på årets skyttekungar.

Allsvenskan skytteliga odds toppen bjuder på en del intressanta spelalternativ för betting på skytteliga. Eftersom det är en tät kamp i tävlingen finns det många tänkbara slut. Utöver de två största favoriterna ger andra seriösa anfallare mellan sju och tolv gånger pengarna. Topplistan ser ut som följer:

Spelare: Aktuellt odds: Mål just nu: Klubb: Nationalitet:
Nikola Djurdjic 2.50 9 Hammarby Serbien
Paulinho 2.75 10 BK Häcken Brasilien
Mohamed Buya Turay 7.00 9 Dalkurd Sierra Leone
Saman Ghoddos 9.00 8 Östersund Iran
Markus Rosenberg 10.00 8 Malmö FF Sverige
Elías Már Ómarsson 12.00 8 IFK Göteborg Island
Henok Goitom 15 5 AIK Eritrea
Linus Hallenius 15 8 GIF Sundsvall Sverige
Kennedy Igboananike 17 7 Örebro Nigeria
Romain Gall 17 7 Malmö FF USA

Allsvenskan Poängliga

Om du slår ihop både assistliga och målliga får du poängliga 2018. Det är tveksamt att det blir ett poängrekord i Fotbollsallsvenskan 2018. Bästa poängplockare i skrivande stund är Paulinho, som knåpat ihop tio mål och tre assists totalt. Mest assist i ligan just nu har Jiloan Hamad med fem målgörande passningar. Det gör att han ligger på en fin tredjeplats i kombinationstävlingen.

Vem vinner titeln som poängkung denna säsongen? Poängställningen i högsta divisionen i Sverige 2018 är relativt tight efter sexton omgångar har avklarats vilket ger intressanta bedömningar för betting på odds. Sju spelare har lyckats spela in tio poäng eller fler. Den kompletta listan ser ut som följer, i ordning: Paulinho, Hallenius, Hamad, Turay, Kadewere, Gall och Djurdjic.

Svenska Ligans Skytteliga – Rekord – bästa målskyttar genom tiderna

Den spelare som har rekord för flest mål per säsong är Filip Johansson med 39 fullträffar. Det var 1924/25 som han klarade av bragden. Anmärkningsvärt är att ligan då spelades i tjugotvå omgångar, att jämföra med dagens trettio. Det var 2008 som det nya antalet matcher infördes i svensk fotboll och antal allsvenska lag utökades till sexton. Sedan dess är det Waris Majeed och Lasse Vibe som gjort flest mål, med tjugotre var. Detta året kommer det allra troligast inte slås.

Det är för nuvarande sexton olika lag i Allsvenskan. Ta del av statistik och tabell historik här hos oss. Vi listar troliga vinnare i årets säsongs, såväl som en Topplista genom tiderna. Listan på bäste målskytt i Fotbollsallsvenskan ser ut som följer:

Namn: Klubblag: Mål totalt i Allsvenskan: Period:
Sven Jonasson Elfsborg 252 1927 – 1947
Carl-Erik Holmberg Örgryte IS 194 1924 – 1939
Filip Johanson IFK Göteborg, Gårda 182 1924 – 1936
Harry Lundahl Helsingborgs IF 179 1926 -1938
Bertil Johansson IFK Göteborg 162 1945 – 1948
Harry Bild IFK Norrköping 162 1956 – 1973
Sven Rydell Örgryte IS 156 1924 – 1934
Gunnar Nordahl Degerfors IF 151 1940 – 1949
Tore Keller IK Sleipner 150 1924 – 1939
Knut Kroon Helsingborgs IF 140 1925 – 1942