Skytteligan Bundesliga

Bundesliga skytteliga - vem vinner 2018?

Det är dags för en ny säsong av Bundesliga att dra igång. Tysk fotboll är rankat på fjärde plats i världen av UEFA. Senaste av de 18 lagen i ligan som lyckades bästa topplagen från Serie A, La Liga och Ligue 1 var Bayern München säsongen 2012/13. Vem som bli vinnare av tyska ligan 2018 är enligt spelbolag troligast samma lag.

Spel på Bayern som tyska mästare ger 1.1 gånger pengarna tillbaka. Att de får en bra säsong är en lågoddsare. Frågan är om de slår Real Madrid i Champions denna gång, sist föll de med ett mål efter att första matchen slutat med lika resultat. Om de skall ha en chans behöver förra vinnaren av skytteligan i Bundesliga, Robert Lewandowski, vara i storform. Han har knipit skyttekungstiteln tre gånger de senaste åren.

Bundesliga Skytteliga Favoriter 2018 – enligt spelbolag

Vem vinner skytteligan i Bundesliga 2018? När det handlar om betting på Bundesliga enligt spelbolag är det Robert Lewandowski som har den största chansen. Spel på den polske anfallsstjärnan ger ungefär en och en halv gånger pengarna tillbaka.

Bland de tyska målskyttar som återfinns högt upp på listan hittar vi bland annat Timo Werner på en fin andraplats. Han är också den yngsta i topp-tio listan, vilket är nämnvärt. Den tyska rutinerade landslagsmannen Mario Gomez är den äldsta att lyckas ta sig in bland de förmodade tio bästa målskyttarna i Bundesliga 2018. Med sina 33 år representerar han det gamla gardet under tysk fotbolls storhetstid på 2000-talet.

Timo ger åtta gånger insatsen vid skytteligavinst. Han representerar tysk fotboll och dess målgörare den kommande säsongen, om man skall tro de flesta spelbolag. Efter det är det ett ganska bra gap ner till tredjeplatsen, som ger hela 34 gånger pengarna tillbaka vid betting på målskytt. Här nedan är de tio vinnarna som tagit hem vinsten de senaste åren.

Lägg märke till att det bara är en spelare som gjort fler mål än trettio det sista. Säsongen 2014/15 räckte det med nitton fullträffar för att knipa titeln, vilket säger en del om tysk fotbolls defensiva kunnighet. Då var det Alexander Meier som knep priset. Han finns inte med i tankarna inför 2018-19.

År: Spelare: Antal mål: Bundesliga klubb: Nationalitet:
2017-18 Robert Lewandowski 29 Bayern München Polen
2016-17 Pierre-Emerick Aubameyang 31 Borussia Dortmund Gabon
2015-16 Robert Lewandowski 30 Bayern München Polen
2014-15 Alexander Meier 19 Frankfurt Tyskland
2013-14 Robert Lewandowski 20 Bayern München Polen
2012-13 Stefan Kießling 25 Bayern Leverkusen Tyskland

Topplista – bästa målskyttar i Bundesliga enligt experter just nu

Det är inte rättvist att påbörja en Topplista enligt spelbolagsexperter inför säsongstart 2018 utan att nämna Robert Lewandowski. Bayerns anfallsstjärna har knipit priset tre gånger. De flesta experter är överens att han är favorit även denna säsong. Det är inte alltid favorit enligt oddssättare som blir vinnare. Men det är en bra utgångspunkt när du letar bästa möjliga spel.

Inför säsongsstart 2018 finns det en hel del intressanta marknader att ta del av. Letar du svenska spelbolag med bästa Bundesliga skytteodds är både Unibet och Betsson bra alternativ. När det gäller betting på Bundesliga är en bra utgångspunkt att det defensiva arbetet är i fokus generellt. Det gör att tävlingen om bästa målskytt normalt är en ganska tät historia som ger bra möjlighet att chansspela till ett bra värde. Så här ser topp tio-listan ut 2018, enligt betting sajter:

Spelare: Odds för Bundesliga skytteliga vinst: Klubb: Ålder:
Robert Lewandowski 1.5 Bayern München 29
Timo Werner 8.00 RB Leipzig 22
Guido Burgstaller 26.00 Schalke 04 29
Mario Gomez 26.00 VFB Stuttgart 33
Mark Uth 26.00 Schalke 04 26
Maximillian Phillip 34.00 Borussia Dortmund 24
Nils Petersen 34.00 SC Freiburg 29
Sandro Wagner 41.00 Bayern München 30
Thomas Mueller 41.00 Bayern München 28
Alessane Plea 51.00 Borussia Mönchengladbach 25

Bundesliga Poängliga

För att få vinnare i Bundesliga poängliga behöver den tyska skytteligan kompletteras med antal assists. Poängligan i Bundesliga inkluderar antal mål, såväl som målgörande passningar vilket är viktigt att ha i åtanke vid betting på odds. Förra året var det Mueller som gjorde flest assist, med 14 stycken totalt.

Timo Werner är en spelare som hamnade bra både när det handlar om mål och assists. Han gjorde sju stycken assist för sitt Leipzig och fick in fyra mål. Denna säsong förutspås han göra fler än så. Poängställningen i fotbollsligan just nu är helt jämn, då första avspark för säsongen sker först om några veckor. Troligast är Bayern tar ett snabbt järngrepp om serien, följt av Dortmund och Schalke tätt där bakom.

Tyska Skytteligans Rekord – bäst genom tiderna

Det är snart dags för omgång ett av Bundesliga när tysk fotboll snart drar igång sin säsong. Totalt är det 34 omgångar där bästa lag skall utses. Det är främst från fyra, fem olika lag som den årliga vinnaren kommer från. Jämför man målskyttet med andra toppligor i Europa märker man snabbt att det snittas färre mål i tysk fotboll än spansk eller engelsk. Starka lagbyggen med defensiv inriktning är tveklöst en bidragande orsak till det.

Mesta målskytt genom alla tider är överlägset Gerd Müller för Bayern. Han har spikat in 365 mål för sitt lag, vilket ger den pensionerade spelaren en ärofull tredjeplats bland UEFAs mesta målskyttar genom tiderna. Lewandowski hamnar på en respektabel sjundeplats bland de tyska målskyttarna, med 180 mål. Han och Claudio Pizarro är de enda i topp-tio som fortfarande är aktiva.

Ligans rekord för mål under en säsong ligger på 40 mål och sattes av Müller säsongen 1971-72. Bland de nutida vinnarna är det bara Lewandowski och Aubameyang som gjort fler än tjugotalet mål, vilket är anmärkningsvärt. Topp fem bästa målskyttar genom tiderna ser ut som följer:

Aktiv: Namn: Mål totalt: Främsta Bundesliga klubblag: Land:
1963 – 1979 Gerd Müller 365 Eintracht Frankfurt Tyskland
1968 – 1988 Klaus Fischer 268 TSV München 1860 Tyskland
1963 – 1978 Jupp Heynckes 220 Borussia Mönchengladbach Tyskland
1968 – 1990 Manfred Brugsmüller 213 Borussia Dortmund, Werder Bremen Tyskland
1996 – Claudio Pizarro 192 Werder Bremen Peru

Kort om Bundesliga 2 Skytteliga

Det finns en kvalitativ andra division inom tysk fotboll. Som namnet antyder är den starkt förknippad med sin storebror. Bundesliga 2 är en blandning av toppklubbar och mindre kända organisationer. Favoriter att vinna 2018/19 är FC Köln, enligt spelbolag. Betting på skytteliga i Bundesliga 2 är begränsat, tyska spelbolag är ett bra tips, eller de mest innehållsrika i världen, som Betfair, Bet365 eller Unibet.

Vilken anfallare som vinner guldskon i tysk fotbolls andra division återstår att se. Förra året var det Holstein Keils Marvin Ducksch som knep priset, med nitton mål. Det var Dusseldorf som tog hem fjolårets seger i ligan. Deras bästa målskytt hamnade på delad femteplats i tävlingen, med tretton baljor framåt, vilket är värt att ha med i beräkningarna.