Skytteligan Champions League

Bäste målskytt Champions League 2018

Turneringen Champions League har varit en del av Europeisk fotboll sedan 1955. Mesta vinnare genom alla tider är Real Madrid, som även är fjolårets mästare. Då var det Cristiano Ronaldo som tog hem skytteligavinsten med femton mål. Totalt har det gjorts 137 mål i turneringen i år, vilket ger ett snitt på 2.72 mål per match.

Med sitt nya Juventus skall det nu avgöras om Ronaldo eller Messi är bäst i CL. När det gäller totalt antal mål ligger Messi tjugo mål bakom den portugisiska stjärnan. Ronaldo har flest mål i Champions League någonsin, 120 stycken totalt.

I Europa innebär fina placeringar i den inhemska ligan möjlighet att spela fotboll på hög internationell nivå. Liverpool har tre stjärnor som gjorde tio mål var förra säsongen. Kommande år är det troligt att Salah bättrar på den statistiken något. Intressanta fakta för betting på Champions League skytteliga. Men det var Messi som vann Guldskon 2018, hans femte titel vilket gör den argentinska superstjärnan till den mest framgångsrika målskytten genom tiderna.

Champions League Skytteliga Favoriter 2018 – enligt odds expert

Det var Ronaldos 15 mål som var bäst i Champions League i fjol. Han följdes åt av Mohamed Salah som gjorde tio mål. Noterbart är att Liverpoolanfallaren hamnade precis under Messi i kampen om Guldskon, där portugisen var en bra bit under toppen.

Det finns många odds sidor online som har bra erbjudanden för CL under aktiv säsong. En vanlig marknad är vem blir bäste målskytt i CL 2018. Vi bidrar med expert tips på vem som vinner skytteligan i år, såväl som aktuella Champions League skytteliga odds. Vilken målgörare som har bäst chanser att bli skyttekung 2018 presenteras nedan.

Topplista på Champions League bästa anfallare just nu

Vi hjälper dig hitta bästa odds på CL hos spelbolag. Genom att granska bästa betting på skytteliga just nu får du bästa tänkbara värde på varje spel. Förra året var det Real Madrid som stod som segrare i turneringen. De hamnar först på sjätte plats när spelbolag listar troligaste vinnare 2018 och ger nio gånger pengarna. Det betyder att betting på målskytt kan bli lukrativt denna säsongen.

Flytten av storstjärnan Ronaldo till Juventus är säkerligen en bidragande orsak till det. Hans nya lag ligger tre placeringar över och ger sju gånger insatsen tillbaka, samma odds som Barcelona FC. Om du spelar på att Juventus vinner CL & Ronaldo tar hem skytteligavinsten får du tillbaka 17 gånger insatsen hos Unibet. Det säger en del om portugisen kvalitet.

Det är Manchester City som är de överlägset största favoriterna till vinst i Champions League. De ger sex och en halv gånger pengarna tillbaka. Noterbart är att deras bästa målskytt Agüero hamnade först på tionde plats i skytteligan fjol, med fem mål.

Vilka som är favoriter inför ny Champions League säsong 2018/19 återstår att se när den drar igång igen. Det finns en del bra anfallare som missar årets CL turnering. Dessa tio gör inte det och de är absolut troligast att knipa titeln till slut.´

Spelarnamn:: Klubblag: Position förra året: Odds i år: Nationalitet:
Cristiano Ronaldo Juventus 1 Portugal
Harry Kane Tottenham 7 England
Mohamed Salah Liverpool 2 Egypten
Romelo Lukaku Man United 11 Belgien
Lionel Messi Barcelona 9 Argentina
Robert Lewandowski Bayern Munchen 11 Polen
Roberto Firmino Liverpool 2 Brasilien
Kylian Mbappe PSG Frankrike
Edinson Cavani PSG 7 Uruguay
Edin Dzeko Roma 5 Bosnien

Champions League Poängliga

Om du slår ihop assistliga och antal mål i Champions League får du poängligan. Titeln som bästa målskytt i CL är en av de mest prestigefyllda i fotboll. Odds på att Ronaldo blir vinnare av CL poängligan i år med Juventus istället för Real Madrid är förvånansvärt låga. Det är Ronaldo som leder ligan i assists någonsin med 34 målgörande passningar.

Ryan Giggs kommer på en respektabel andraplats. Messi dyker upp på tredje position med 26 assists totalt. Zlatan är överlägset bästa svensk i poängligan med 22 assists och 49 mål totalt. Rosenberg och Ljungberg är de enda andra svenskarna att göra mer än tio mål i Champions League totalt. Favorit att ta hem poängligan 2018/19 är tveklöst Ronaldo, trots en spektakulär flytt nu i somras. Att spela på portugisen i betting på odds ger extremt låg avkastning.

Rekord i Champions League Skytteliga – flest mål genom tiderna

Det är Ronaldo som är bäst målskytt genom alla tider. Totalt har han petat in bollen i Champions League-nät 120 gånger. Den enda andra spelaren som nått tresiffriga nummer är Lionel Messi med exakt hundra. Bägge är aktiva så att de siffrorna ändras kommande säsong är högst troligt. Ronaldo har rekord för antal mål som bäste målgörare har gjort, tre gånger om. Hans resultat med 17, 16 och 15 mål följs åt av Messi och Altafina på 14 mål deras bästa säsonger. Den fullständiga listan ser ut som följer:

Spelare: Klubbar i CL och överlag: Mål totalt i CL: Bästa säsong: Aktiv:
Cristiano Ronaldo Juventus, Man United och Real 120 17 mål 2013/14 2003 –
Lionel Messi Barcelona 100 14 mål 2011/12 2005 –
Raúl Real Madrid 71 10 mål 1999/00 1995 – 2011
Ruud van Nistelrooy PSV Eindhoven, Man United, Real Madrid 56 12 mål 2002/03 1998 – 2009
Karim Benzema Real Madrid, Lyon 56 Spelar dåligt, men gör ändå en del mål 2006 –
Thierry Henry Barcelona, Arsenal 50 1997 – 2012
Alfredo Di Stéfano Real Madrid 49 1955 -1964
Andriy Sjevtjenko Dynamo Kyiv, Milan, Chelsea 48 1994 – 2012
Zlatan Ibrahimović Barcelona, Milan, PSG, Man United 48 2001 –
Eusébio Benfica 47 Valencia 1961–1974