Skytteligan Championship

Skytteligan Championship - vem vinner 2018

Fotbollen är tillbaka! The Championship har nyligen dragit igång igen, bra nyheter för alla fotbollsintresserade. Engelsk fotboll håller internationell hög klass och andradivisionen bjuder på en hel del spelare av hög klass som slåss för titeln bäste målskytt 2018.

Ett exempel är Benkik Afobe från Kongo. Han är favorit att vinna skytteliga i The Championship 2018 för Stoke City, på lån från Wolverhampton Wanderers. Antal lag som säkrar avancemang automatiskt är två. Ytterligare fyra får spela play off för den slutgiltiga platsen.

Om du skall resa till England 2018/19 är ett besök på The Championships matcher prisvärda alternativ för den idrottsintresserade. Ligan har en bit kvar för att kunna mäta sig med konkurrenter i Europa som La Liga och Bundesliga, men det bjuds ofta på känsloladdade matcher med skön stämning och bra möjligheter för betting på The Championsship.

Sky Bet är huvudsponsor till The Championship. Vi bidrar med en tabell som uppdateras kontinuerligt under säsongens gång. Ta del av spelschema, nyheter, resultat och tips från expert inför varje ny omgång.

Championship Skytteliga Favoriter 2018 – enligt spelbolag

Vem vinner Championship Skytteliga 2018 om man får tro engelska spelbolag? Afobe ger runt sex och en halv gånger pengarna tillbaka i skrivande stund. Anfallaren som spelar för Stoke City och det kongolesiska landslaget har rutin och kunnande nog för att kunna hota på den här nivån. Jay Rodriguez och Britt Assombalonga är två andra spelare som ges en seriös chans att knipa titeln som årets skyttekung.

Vi listar aktuella odds på bästa målskytt i Championship på nätet för att underlätta för våra läsare. Kombinerat med tips från expert och en uppdaterad resultattjänst ges det alla möjligheter att bli en vinnare. Vad säger svenska odds sidor? Benik är överväldigande favorit detta året. Utöver nämnda spelare ges även Lewis Grabban, Dwight Gayle och Neal Maupay bra chans att bli årets bästa målgörare. Dessa spelare är bäst alternativ för betting på skytteliga.

Topplista på Championship bästa anfallare just nu

Vilka som är favoriter inför ny Championship säsong 2018/19 är en relativt kort lista. Totalt sex spelare har en seriös chans att knipa det åtråvärda priset. Bäst odds för betting på målskytt på EFL liga varierar, men generellt kan man säga att de brittiska spelbolagen har ett rikligt utbud av spelbara alternativ på Championship.

Vi har listat bästa odds på anfallare i andradivisionen i England för att hjälpa våra besökare på traven. Topplista enligt experter denna säsongen ser ut som följer:

Spelare: Odds: Klubb: Nationalitet:
Benik Afobe 7.00 Stoke City Kongo
Jay Rodriguez 10.00 West Bromwich Albion England
Britt Asambalonga 15.00 Middlesborough Kongo
Neal Maupaya 15.00 Brentford Frankrike
Lewis Grabban 17.00 Nottingham Forest England/Jamaica
Dwight Gayle 17.00 West Bromwich Albion England
Jonathan Kodija 26.00 Aston Villa Elfenbenskusten
Oliver McBurnie 21.00 Swansea City Skottland
Leon Clark 34.00 Sheffield United England
Bojan Krkic 34.00 Stoke City Spanien

Championship Poängliga

Håll koll på poängligan i Championship 2018 här hos oss. Vi uppdaterar regelbundet vem som har gjort flest mål och assists samt odds på vem som får flest poäng denna säsongen. Om du slår ihop assistliga och målliga får du poängligan. Ofta vinner bästa målskytt, även om så inte alltid är fallet.

Det är tveksamt att det kommer bli poängrekord i Sky Bet Championship, som det blev i PL förra året. Poängställningen i Championship presenteras på vår sajt under säsongens gång, varför det är en bra vana att alltid besöka oss inför varje ny omgång.

EFL Skytteliga – Rekord – bästa målskyttar genom tiderna

Innan Premier League bildades 1992 var de 22 lagen en del av English Football League. Ligan är förknippad via upp och nedflyttningssystem med Premier League och är hårdgranskad för betting på odds. Listan på vilka som gjort flest mål i historien i engelska Championship liga är relativt kort.

Den första säsongen av ligans nuvarande form spelades så sent som 2004 även om den brittiska ligan var först i världen i slutet av 1800-talet. Bäst genom alla år är Ross McCormack, som spelat för fem olika klubbar. Den skotska spelaren har lyckats göra 120 mål under sina säsonger i den andra högsta divisionen i England. I dagsläget är han utlånad till Melbourne City i Australien.

David Nugent är den andra mest framgångsrika alla tiders skyttekung i EFL Championship. Han spelade bland annat för Portsmouth och Burnely. Många spelare i the Championship har blivit framgångsrika Europa, ligan är en bra blandning av veteraner och unga talanger som skolas för spel på högre nivåer.

Det är möjligt att få spelare kommer bli skyttekungar i Champions League, men seriens matcher bjuder på heta drabbningar mellan spelare som har något att förlora. De bästa fem målskyttarna i EFL ser ut som följer:

  1. Ross McCormack – 120 mål
  2. David Nugent – 113 mål
  3. Jordan Rhodes – 97 mål
  4. Daryl Murphy – 89 mål
  5. Darius Henderson – 87 mål