Skytteligan La Liga

Messi skytteliga kung La Liga

Dags för en ny säsong av La Liga 2018, en av de bästa ligorna i Europa genom tiderna. Det väntar en massa spännande matcher med start i augusti. Årets El Clasico spelas redan den 28 oktober i Barcelona. Betting på La Liga skytteliga har varit en stående del av spelbolags utbud sedan länge. I denna guide kikar vi på historiken, statistik och odds på spanska målskyttar.

1929 gick den första säsongen av La Liga stapeln. Då var det tio lag som ställde upp i tabellen, där Barcelona hamnade högst upp. Skytteliga i La Liga dominerades initialt av spanska spelare. Sett till antal mål och assists är det idag en argentinsk superstjärna som har ett järngrepp på rekorden. Spanska fotbollsligan är den bästa fotbollsligan i världen just nu, enligt UEFA.

Lionel Messi har gjort över trehundra mål i La Liga. Eftersom han fortfarande är aktiv lär det bli fler denna säsongen. Ronaldo är borta och spelar i serie A, varför det finns stor chans att Messi vinner ytterligare en guldsko. Räkna med stabila prestationer både i serien och Champions League 2018/19.

La Liga Skytteliga Favoriter 2018 – enligt spelbolag

Det är inget tvivel om ett det är Lionel Messi som är favorit att vinna skytteligan i La Liga, framför spanska målskyttar. Spel på den Argentinska i betting på målskytt ger runt 1.50 gånger pengarna hos de flesta spelbolag. Bakom Barcelonas superstjärna är det Suarez, Griezmann och Bale som förutspås ha bäst chans att hota rekordhållaren denna säsongen. Stjärnorna är absolut inte chanslösa och en chansvärdering kan visa sig vara lukrativt.

När du jämför odds på spansk fotboll och målgörare är historisk statistik viktig att beakta. Aktuella odds använder massvis av information för att ta sina beslut. I frågan om Messi är en korrekt bedömning går det att se att han gjort överlägset flest mål och assist av alla spelare i den spanska Superligans nära hundraåriga existens. Noterbart är att Dembele är den yngsta på favoritlistan med sina tjugoett år. Barcelonas talangfulla anfallare ger runt tjugosex gånger pengarna hos spelbolag.

Topplista enligt odds sidor – bästa La Liga anfallare

Kanske är det vanligaste sättet att ranka anfallare efter hur de hamnar på en topplista enligt odds sajter. Vi bidrar med favoriter enligt spelbolagsexperter inför säsongsstart 2018, helt gratis. Genom att besöka oss för bästa La Liga odds just nu säkerställer du att få bästa värde för dina pengar. Det kommer märkas i din statistik. Om du vill bli bra på betting på La Liga är kunskap viktigt.

Lionel Messi har varit spansk fotbolls okrönta kung under många år. Han har totalt gjort flest mål och flest assist av alla spelare någonsin. Han har gjort nära dubbelt så många mål som spelaren på tredje plats, som är den första spanska spelaren i alla tiders skytteliga. Att han ger runt låga 1.5 gånger insatsen vid betting på odds är därför inte orimligt. Tacksamt ger det ganska bra värde på övriga spelare.

Spelare: Odds för La Liga skytteliga vinst: Klubb: Ålder:
Lionel Messi 1.57 FC Barcelona 31
Antoine Griezmann 5.00 Atlético Madrid 27
Gareth Bale 10.00 Real Madrid 29
Karim Benzema 10.00 Real Madrid 30
Diego Costa 13.00 Atlético Madrid 29
Gerard Moreno 21.00 Villareal CF 26
Iago Aspas 26.00 Celta De Vigo 31
Rodrigo Machado 26.00 Valencia CF 27
Ousmane Dembele 26.00 FC Barcelona 21
Philippe Coutinho 34.00 FC Barcelona 26

La Liga Poängliga

Granskar man Li Ligas poängliga är det återigen Messi som är listans kung. Han har gjort 125 assists i La Liga totalt, vilket vinner tävlingen bekvämt. Poängrekord om målligan summeras med assistpoäng vinner Messi stort. Närmast i rad är Cristiano Ronaldo som har gjort åttiofem assists under sin tid i La Liga, samt över trehundra mål. Därefter är det ett stort gap till nästa man i listan.

Ronaldo blev uppseendeväckande såld till Juventus för rekordbelopp den gångna sommaren. För italiensk fotboll betyder det mycket. För spansk dito att glappet mellan bästa och näst bästa spelare i spanska Primera division blivit större.

Karim Benzema ligger på en fin tredjeplats i assistligan med sina sextiosex målgörande passningar. Förra året gjorde Messi 34 mål och 12 assists. Det gör inga poängrekord men är ett mycket bra resultat. Hur poängställning i spanska ligan kommer vara efter året klarats av återstår att se. Klart är det säkraste tipset går till en argentinare. Kolla fotbollsligans spelschema här hos oss, vi bidrar med tips, fakta och nyheter för att ge våra läsare bästa möjlighet att lyckas med betting på skytteliga.

Spanska Skytteliga – Rekord – bästa målskyttar genom tiderna

Något långrandigt är det Barcelonas superstjärna som har rekord för flest antal mål under en säsong. Det satte han 2011/12 då han spräckte drömgränsen med femtio fullträffar. Han leder även seriens assistliga. Spansk fotbolls främsta målskyttar var länge en enbart spansk affär. På senare tid har den internationella ligan lockat till sig den allra bästa talangen, varför internationella namn ses högt upp i statistiken numer. Ronaldo kom på andra plats förra året med tjugosex mål, vilket är anmärkningsvärt.

Första divisionen i Spanien har en gedigen lista på spelare som i modern historia knipit landets åtråvärda guldsko. I Europa finns det ingen annan liga som kan mäta sig även om ligorna i Frankrike, Tyskland och England har stora aspirationer. Spansk topplista genom tiderna ser ut som följer:

Spelare: Flest mål under en säsong: Totalt antal mål i La Liga: Klubb: Nationalitet:
Lionel Messi 50 2011/12 383 FC Barcelona Argentina
Cristiano Ronaldo 48 2014/15 311 Real Madrid Portugal
Telmo Zarra 38 1950/51 251 Bilbao Spanien
Hugo Sanches 38 1989/90 234 Real Madrid Mexiko
Raul González 25 1998/99 228 Real Madrid Spanien
Alfredo Di Stéfano 31 1956/57 227 Real Madrid Argentina
César Rodriguez 29 1950/51 223 FC Barcelona Spanien
Enrique Castro González ”Quino” 26 1976/77 219 Sporting Gijon, FC Barcelona Spanien
Manuel Fernández Fernández ”Pahiño” 28 1951/52 210 Real Madrid Spanien
Edmundo Suárez 28 1943/44 195 Valencia Spanien