Skytteligan La Liga

Skyttekungen Messi bästa målskytt i skytteligan La Liga
Skyttekungen Messi bästa målskytt i skytteligan La Liga fyra säsonger i rad.

Det handlar om högsta kvalitet på europeisk fotboll och en klass som tävlar med de bästa ligorna och spelarna i hela världen. I Skytteligan La Liga finner du lag som Barcelona och Real Madrid. Spelare som Messi Youssef En-Nesyri samt Karim Benzema. Här är det många gånger relativt lätt att tippa vinnaren av hela ligan, men inte alltid så lätt att finna ut vem som ska stå som vinnare Skytteligan La Liga eller Poängligan.

Vill ha spänning i form av fotboll i världsklass och bra betting hos alla svenska spelbolag? Då är valet enkelt och givet. Du får helt enkelt inte missa spel på La Liga.

Skytteligan La Liga 2020-2021

Oavsett när det är dags för en ny säsong av La Liga, är detta en av de bästa ligorna i Europa genom tiderna. Det väntar en massa spännande matcher med start i augusti. El Clasico mellan Barcelona och Real Madrid är en fröjd varje säsong. Betting på Skytteligan La Liga har varit en stående del av spelbolagens utbud sedan länge. I denna guide kikar vi på ställningen och odds på spanska målskyttar.

1929 gick den första säsongen av La Liga stapeln. Då var det tio lag som ställde upp i tabellen, där Barcelona hamnade högst upp. Skytteligan La Liga dominerades initialt av spanska spelare. Sett till antal mål och assists är det idag en argentinsk superstjärna som har ett järngrepp på rekorden. Spanska fotbollsligan är den bästa fotbollsligan i världen just nu, enligt UEFA.

Lionel Messi har gjort över fyrahundra mål i La Liga. Eftersom han fortfarande är aktiv lär det bli fler denna säsongen. Ronaldo är borta och spelar i serie A, varför det finns stor chans att Messi vinner ytterligare en stilren seger i Skytteligan La Liga. Räkna med stabila prestationer både i serien och Champions League 2020/2021.

Topplista bästa Anfallare – Resultat i Skytteligan La Liga 2021

Kanske är det vanligaste sättet att ranka anfallare efter hur de hamnar på en topplista enligt odds sajter. Vi bidrar med favoriter enligt spelbolagsexperter under La Liga 2020, helt gratis. Genom att besöka oss för bästa La Liga odds just nu säkerställer du att få bästa värde för dina pengar. Det kommer märkas i din statistik. Om du vill bli bra på betting på La Liga är kunskap viktigt. Vi har även skapat en artikel med betting och Covid-19, där du ser alla faktorer som påverkar.

Lionel Messi har varit spansk fotbolls okrönta kung under många år. Han har totalt gjort flest mål och flest assist av alla spelare någonsin. Han har gjort nära dubbelt så många mål som spelaren på tredje plats, som är den första spanska spelaren i alla tiders skytteliga. Att han ger runt låga 1.5 gånger insatsen vid betting på odds är därför inte orimligt. Tacksamt ger det ganska bra värde på övriga spelare.

Nedan ser du ställningen eller det totala resultatet av Skytteligan La Liga 2020-2021:

La Liga Skytteliga Odds Favoriter 2020

Det är inget tvivel om ett det är Lionel Messi som är favorit att vinna skytteligan i La Liga, framför spanska målskyttar. Spel på den argentinska spelaren som vinnare Skytteligan La Liga ger runt 1.50 gånger pengarna hos de flesta spelbolag. Bakom Barcelonas superstjärna är det Gerard Moreno, Karim Benzema samt Luis Suárez som förutspås ha bäst chans att hota rekordhållaren denna säsongen. Stjärnorna är absolut inte chanslösa och en chansvärdering kan visa sig vara lukrativt.

När du jämför odds på spansk fotboll och målgörare är historisk statistik viktig att beakta. Aktuella odds använder massvis av information för att ta sina beslut. I frågan om Messi är en korrekt bedömning går det att se att han gjort överlägset flest mål och assist av alla spelare i den spanska Superligans nära hundraåriga existens. Noterbart är att det dock finns många unga spelare på väg upp, vilka kan ge bra vid en skräll i Skytteligan La Liga 2020/2021. Uppdaterade odds ser du nedan:

La Liga Poängliga

Granskar man Li Ligas poängliga är det återigen Messi som är listans kung. Han har gjort mer än 150 assists i La Liga totalt, vilket vinner tävlingen bekvämt. Poängrekord om målligan summeras med assistpoäng vinner Messi stort. Närmast i rad är Cristiano Ronaldo som har gjort åttiofem assists under sin tid i La Liga, samt över trehundra mål. Därefter är det ett stort gap till nästa man i listan.

Ronaldo blev uppseendeväckande såld till Juventus för rekordbelopp sommaren 2017/2018. För italiensk fotboll betyder det mycket. För spansk dito att glappet mellan bästa och näst bästa spelare i spanska Primera division blivit större.

Karim Benzema ligger på en fin plats i assistligan med sina närmare 100 målgörande passningar. Det är också bra poängrekord. Hur poängställning i spanska ligan kommer vara efter året klarats av återstår att se. Klart är det säkraste tipset går till en argentinare. Kolla fotbollsligans spelschema här hos oss, vi bidrar med tips, fakta och nyheter för att ge våra läsare bästa möjlighet att lyckas med betting på skytteliga.

La Ligas Skytteliga Rekord – bästa målskyttar genom tiderna

Något långrandigt är det Barcelonas superstjärna som har rekord för flest antal mål under en säsong. Det satte han 2011/12 då han spräckte drömgränsen med femtio fullträffar. Han leder även seriens assistliga. Spansk fotbolls främsta målskyttar var länge en enbart spansk affär. På senare tid har den internationella ligan lockat till sig de allra bästa talangerna, varför internationella namn ses högt upp i statistiken numer.

Första divisionen i Spanien har en gedigen lista på spelare som i modern historia knipit landets åtråvärda guldsko. I Europa finns det ingen annan liga som kan mäta sig även om ligorna i Frankrike, Tyskland och England har stora aspirationer. Spansk topplista genom tiderna ser ut som följer:

Spelare: Flest mål under en säsong: Totalt antal mål i La Liga: Klubb: Nationalitet:
Lionel Messi 50 2011/12 428 FC Barcelona Argentina
Cristiano Ronaldo 48 2014/15 311 Real Madrid Portugal
Telmo Zarra 38 1950/51 251 Bilbao Spanien
Hugo Sanches 38 1989/90 234 Real Madrid Mexiko
Raul González 25 1998/99 228 Real Madrid Spanien
Alfredo Di Stéfano 31 1956/57 227 Real Madrid Argentina
César Rodriguez 29 1950/51 223 FC Barcelona Spanien
Enrique Castro González ”Quino” 26 1976/77 219 Sporting Gijon, FC Barcelona Spanien
Manuel Fernández Fernández ”Pahiño” 28 1951/52 210 Real Madrid Spanien
Edmundo Suárez 28 1943/44 195 Valencia Spanien