SHL speltips
Blogging

Speltips SHL

Den svenska hockeyligan, eller SHL, är en av världens mest prestigefyllda hockeyligor. Med en historia som sträcker sig nästan 100 år tillbaka i tiden, har ligan under åren sett otaliga legendariska spelare och minnesvärda ögonblick. För fans av sporten och för de som gillar att spela på sporten, erbjuder SHL en mycket spännande och lukrativ möjlighet.

Här kommer vi på Målskyttar gå igenom en del värdefulla SHL tips som kan hjälpa till att öka dina chanser att lyckas. Dessutom kommer vi att utforska hur fenomenet live betting på SHL fungerar.

Med spel på SHL får du verkligen njuta av spänningen i en av världens främsta hockeyligor. Läs vidare här om du vill lära dig mer om SHL speltips och få ut det mesta av din spelupplevelse, samtidigt som du potentiellt också tjänar lite pengar.

En av världens främsta hockeyligor

I hockeyligan SHL samlas de bästa professionella hockeylagen i Sverige. Idag består den av 14 lag. Säsongen pågår från höst till vår och avslutas i slutet av våren med slutspel där en ligamästare slutligen koras.

SHL har en väldigt stark supporterskara i Sverige med lag som drar stora publiker till arenorna. Men ligan har ett gott rykte även utanför Sverige. SHL anses faktiskt vara en av de allra bästa ligorna i världen. Därför attraherar SHL även spelare utanför Sverige, men de allra flesta spelarna är såklart svenska talanger.

Det är många spelare från SHL som senare gått vidare till en framgångsrik karriär inom NHL, alltså National Hockey League som är den högst rankade ligan i Nordamerika. Några svenska förmågor som har spelat för NHL är bland annat Peter Forsberg, Mats Sundin, Henrik Zetterberg, Henrik Lundqvist och Börje Salming.

SHL historia

Det var 1922 som man spelade det första hockeymästerskapet i Sverige. På den tiden kallade man det dock inte för SHL, utan det namnet kom först långt senare.

Redan från start var det lag från olika regioner över hela Sverige som spelade mot varandra. I samband med att elitspelet formades om och fick namnet SHL, började ligan också fungera som en enda stort nationell liga. Där topplag från olika regioner kunde kvalificera sig till ett slutspel i SHL.

Genom åren har SHL genomgått en rad förändringar när det gäller format och struktur, där exempelvis antalet lag och säsongens längd har varierat.

SHL fortsätter att vara framgångsrikt och dra stora publiker. Och spelare från ligan fortsätter att bli värvade av lag i NHL.

SHL tips vid betting

För dig som är intresserad av att betta på ishockey är SHL ett mycket bra val, även om såklart Hockeyallsvenskan och Division 1 också kan bjuda på underhållande spel.

När du spelar på SHL vill du såklart göra väl informerade satsningar. Såklart kan du alltid chansa eller gå på din magkänsla, men vill du ha bäst chans att vinna är det alltid bäst att göra lite efterforskning innan du gör dina placeringar. Att exempelvis kolla upp olika SHL expert tips och läsa på om statistik är ett bra SHL tips att förhålla dig till.

Vill du försöka maxa dina chanser så kan det alltså vara klokt att du investerar lite av din tid. Vårt bästa SHL tips är att du försöker förstå ligan och lagen. Det kan, om du har tur, bli riktigt lönsamt.

Sajter att hålla koll på

Ett mycket bra SHL tips är att hålla koll på den Svenska hockeyligans egna webbplats, shl.se. Den ger dig nämligen värdefull statistik för varje lag. Det kan vara avgörande information för att du ska kunna göra välgrundade beslut och satsningar. Utöver att se hur lagen ligger till vad gäller vinster och förluster, kan du även se mer detaljerad information. Så som exempelvis skottprocent och statistik över power play.

Ett annat SHL tips att lägga på minnet är Sajten dagenshockey.se som publicerar material som kan vara riktigt användbart för dig. Den här sajten publicerar inte bara information om vinster, antalet mål och liknande. Här kan du hitta annan typ av viktig information, så som information om någon spelare i laget är sjuk eller skadad till exempel.

Hur du bettar på SHL

När du ska betta på SHL spel är det väldigt smidigt att göra det online. Det finns flera svenska spelsajter som är inriktade mot just odds och betting på sport.

För att kunna vara med och spela behöver du ha ett konto hos en av de här spelsajterna. Om du inte redan har ett så går det ofta fort att skaffa. Hos många spelsajter kan du registrera dig på bara någon minut via ditt BankID.

När du väl har ett spelkonto kan du vara med och spela på alla matcher under hela säsongen.

Live betting på SHL

Många som spelar på SHL vill lägga sina satsningar innan matchen börjar. Men numer finns det också möjlighet att betta live på SHL. Det innebär att du kan göra satsningar mitt under en pågående match.

Live betting på SHL har blivit väldigt populärt, eftersom det ger en extra nivå av spänning till matchen och spelet. Så om du vill ta dina spel till nya höjder är det här ett SHL speltips att prova på.