Bästa målskyttar
Blogging Målskyttar

Tidernas bästa anfallare

Genom fotbollens historia har vi sett fantastiska mål. Vi har sett klockrena krysskott och bicykletas (cykelsparkar) som har gett gemene man ryggskott och blåmärken efter att dess har testats ute i trädgården eller på klubbplanen. Men att försöka räkna ut vem som är genom tidernas bästa anfallare och målskytt är svårt, för kan man verkligen jämföra en spelare från 50-talet med dagens spelare?

Vi listar därför tre anfallare från förr och tre anfallare från i dag, och så får ni avgöra vem som är den bäste.

Luis Suarez

32-åringen som spelar i La Liga-laget Barcelona, samt i Uruguays landslag, har toppat listorna över världens bästa anfallare ända sedan han spelade i Liverpool. Under sin tid i det spanska laget har han gjort 154 mål på 202 matcher. Mr green, som till recensenternas förtjusning nyligen utökade sitt spelutbud med en sportsbook, har satt oddsen på att Suarez vinner den spanska skytteligan på 6,00. Han är både fysiskt och tekniskt skicklig, vilket gör honom till en anfallare som är mer än bara en målgörare.

Gerd Müller

Den tyske anfallaren kan knappast beskrivas som spelaren som spelade den snyggaste fotbollen. När Müller var på planen hade han bara ett syfte och det var att göra mål. Under hela sin karriär gjorde han hela 711 mål, varav 365 av dem fördelades på 427 matcher för Bayern München i Bundesliga. Müllers karriär sträckte sig från början av 60-talet till och med 1982, då han avslutade sin karriär i Smiths Brothers Lounge i USA.

Zlatan

Zlatan måste nämnas i den här listan. Under sin karriär som seniorspelare har han gjort över 500 mål för landslaget och för sina klubblag, och han har vunnit hela 32 troféer. Däremot saknas fortfarande Champions League- och MLS-titeln. Nu ger han MLS ytterligare en chans och han har förlängt sitt kontrakt med LA Galaxy. Den forna skåningen har gjort flera spektakulära mål och många i samband med några av världens bästa assist.

Pele

Pele är enligt många, och inte minst av brasilianarna, den bästa anfallaren genom tiderna. 1958 blev han den yngste spelaren någonsin att göra mål i ett VM och han tog hela tre VM-titlar med Brasilien, samt oändligt med klubbtitlar med Santos. Till skillnad från många andra gjorde han sig inte känd genom en internationell karriär, utan behöll sin talang i Brasilien under de största delarna av hans karriär.

Harry Kane

Tottenham och England har nutidens bäste målskytt. I alla fall om man ska lyssna på förbundskaptenen Gareth Southgate. Kane är ofta högt upp i skytteligorna och har två gånger vunnit skytteligan i Premier League. Han var även den som gjorde flest mål under VM i Ryssland. Under den här säsongen har han hittills gjort 21 mål.

Alfredo Di Stefano

Di Stefano är spelaren som tog Real Madrid till toppen. 1953 signade han för klubben efter en dispyt med huvudrivalen Barcelona. Under sin tid i Los Blancos gjorde han 307 mål i 396 matcher. Han är den enda spelaren som har gjort mål i 5 olika Champions League finaler (då kallad Europacupen).