Skytteligan Premier League

Det är dags för den nya säsongen av Premier League att dra igång. Vem som vinner årets skytteliga är stora nyheter i England. I en av världens mest bevakade ligor betyder det en hel del spelbara alternativ. Bästa målskyttar i PL tävlar om den åtråvärda Golden Boot bucklan. Förra året var det Liverpools anfallsstjärna Mohamed Salah som knep priset, med två mål mer än Harry Kane. Premiership är den andra bästa ligan i världen, där vare sig Serie A eller Bundesliga kan mäta sig just nu.

PL Skytteliga Favoriter 2018

Det är inte Salah som toppar listan på Premier League skytteliga odds 2018 trots hans vinst förra året. Säsongen PL 2018/19 är det istället Tottenham Hotspurs Harry Kane som mest troligast lyfter den gyllene skon vid årets slut, enligt spelbolag. Deras favoriter behöver inte överensstämma med verkligheten. Fördelaktigt för dig är att det ges mer pengar om odds är högt, varför det gagnar dig att pricka in en outsider.

Hur du bedömer chansvärderingen avgör hur du bör satsa. Det är en avgörande punkt för att bli framgångsrik på betting på Premier League. Det betyder kortfattat att ett spel kan vara värt det, utan att för den skull vara det troligaste alternativet att vinna.

För att bli framgångsrik inom betting på Premier League skytteliga är bra kunskap om bäst forwards viktigt. Vi listar konkurrenterna till den titeln i tabell för att du skall få en så bra insikt som möjligt. Men är det historisk statistik eller oddsen från bettingsajter online som skall guida dig? Vi tror att en kombination är vad som bör gälla vid spel på den engelska toppligan.

Topplista enligt spelbolag – bästa Premier League anfallare

Förra året fick Salah in 32 fullträffar. Det var målrekord för säsonger med 38 matcher. Andy Cole och Alan Shearer har bägge fått in 34 mål, men då spelades ligan i 42 omgångar. Säsongen 2018/19 är det Kane som är den största favoriten. Britten har ett intressant rekord med flest mål under ett kalenderår, eftersom han nätade 39 gånger under 2017.

Vi bidrar med topplista enligt odds experter – fem bästa målskyttar i England 2018 enligt spelbolag – för att optimera våra läsares chanser. Noterbart är att årets favorit att knipa den finaste bucklan i Engelsk fotboll är Manchester City, men deras förmodade bästa anfallsstjärna hamnar först på femte plats i jämförelsen. Intressant spelalternativ för betting på målskytt med andra ord.

Namn Odds PL lag Spelarnummer och position
Harry Kane 3.60 Tottenham Hotspur #9 – Forward
Mohamed Salah 6.50 Liverpool #11 – Forward
Pierre-Emerick Aubameyang 7.50 Arsenal #9 – Forward
Romelo Lukaku 9.00 Man United #9 – Forward
Sergio Aguero 9.00 Man City #11 – Forward

Premier League Poängliga

Om du slår ihop både målliga och assistliga får du Premier League poängliga. Mohamed Salah hade en rekordsäsong i fjol och lär säkerligen vilja komma nära den nivån även kommande säsong. Han har utnämnts till årets spelare en gång och månadens spelare tre gånger. Den egyptiska storstjärnan är dock passerad som favorit till skytteligaseger av Kane. Förra året var det Manchester Citys Kevin De Bruyne som tog hem assistligan, med 16 målgörande passningar.

Intressant spelarstatistik PL är att det är legendaren Ryan Giggs för Manchester United som har flest assist någonsin i ligan, tätt följd av Cesc Fabregas för Chelsea. Man City är ytterligare ett lag som engelsk fotboll kan vara stolt över, de slog poängrekord förra säsongen när de nådde tresiffrigt både i tabellen och i gjorda mål. De är favoriter även denna säsong, men att de skulle nå samma poäng detta år kan man inte räkna med. Dessa är de fem bästa lagen och deras poängskörd rekordsäsongen:

Lag: Poäng bästa säsong i PL: År: Odds för ligaseger 2018:
Manchester City 100 2017/18 1.73
Chelsea 95 2004/05 17
Chelsea 93 2016/17 17
Manchester United 91 1999/00 11
Chelsea 91 2005/06 17
Arsenal 90 2003/04 26

PL Skytteliga Rekord – bästa målskyttar genom tiderna

Av de tio bästa målskyttarna genom tiderna är nio britter. Undantaget är Thierry Henry på en fin femteplats. Den franska spelaren har gjort totalt 175 mål och vunnit skytteliga i Premier League fyra gånger. Det är inte bara mesta målskyttar det är intressant att granska för att bli bra på betting på odds. Variabler som snabbaste målet kan vara av intresse när man bedömer England fotbolls skyttekungar genom tiderna. Alan Shearer ligger på förstaplats när det handlar om flest mål, samt har de andra snabbaste målet genom tiderna. Det gjorde han på 10,4 sekunder mot Manchester City.

Ett svårslaget målrekord för Premier League lag fick på nöten den gångna säsongen. Suarez gjorde trettioett mål för Liverpool 2003/04. Det har nu Salah krossat med sina 34 poängskapande skott. Det hade gav bra betalt på betting på skytteliga. Om den egyptiska stjärnan presterar väl mot stora lag, såväl som ett nytillkommet Championship lag, exempelvis Wolves, finns det mycket som talar för att han når mycket godkänd nivå även detta året.

I en maratontabell kan det betyda mycket. Målligan denna säsong kommer tveklöst bli en hård kamp. Om det räcker för att slå poängrekord i PL genom tiderna återstår att se. Men nog om det, här är de tio bästa målskyttarna genom tiderna i den engelska toppligan.

Ranking: Spelare: PL Lag: Mål totalt: Matcher i PL:
1 Alan Shearer Newcastle United och Blackburn Rovers 260 441 stycken
2 Wayne Rooney Man United och Everton 208 494 stycken
3 Andy Cole Man United 187 414 stycken
4 Frank Lampard Chelsea 177 609 stycken
5 Thierry Henry Arsenal 175 258 stycken
6 Robbie Fowler Liverpool och Man City 163 379 stycken
7 Jermain Defoe Bournemouth 162 491 stycken
8 Michael Owen Liverpool 150 326 stycken
9 Les Ferdinand Queens Park Rangers 149 351 stycken
10 Teddy Sheringham Millwall 146 418 stycken