Skytteligan Superettan

Superettan skytteligan - vem vinner 2018

Det vill sig inte riktigt för Dalkurd FF i Allsvenskan. Förra året var det lagets Richard Yarsuvat som vann Superettan skytteliga med sjutton fullträffar framåt. När runt halva säsongen har spelats är det Sargon Abraham för Degfors som leder statistiken i år. Vi listar spelschema, resultat och bästa lag för att hjälpa läsare på traven.

Om du vill följa matcher i TV 2018 i Sverige för betting på Superettan erbjuder CMore sport och CMore live sändningar från landets näst bästa liga. Om du inte har tillgång till kanalerna är ett bra alternativ att streama matcherna live via ett spelbolag. Svenska Unibet och brittiska Betfair har varit förgrundsgestalter i utvecklingen och erbjuder idag ett sportutbud som kan konkurrera även med de allra bästa sportkanalerna, åtminstone när det gäller utbud.

Superettan Skytteliga Favoriter 2018 – vem vinner?

Vem blir Superettans skyttekung i år? I skrivande stund är det Abraham som leder tävlingen med elva mål och ger minst betalt vid betting på målskytt. Men det är långt ifrån över. Inom tre mål från ledaren finns ytterligare fyra spelare.

Innan säsongen startade gav spel på skytteligavinst för Abraham tolv gånger pengarna tillbaka. Favorit var Mohamed Buya Turay för Eskilstuna, som inte ens listas bland de tjugo bästa just nu. Det är Kinoshe från Halmstad som är störst favorit att knipa titeln. Han har tio mål hittills och visar god form.

Spel på anfallaren som bästa målskytt i Superettan ger tre gånger pengarna tillbaka. Vi listar aktuella odds på nätet för att maximera läsares vinstchanser. När spelbolag tippar vilka som favoriter att vinna skytteliga Superettan 2018 var det främst Kinoshita, Alexandersson och Karim som gavs en seriös chans att ta hem priset. Övriga spelare gav över tio gånger pengarna tillbaka.

Topplista på Superettans bästa anfallare just nu

En seriös Topplista på Superettans bästa anfallare just nu måste börja med att berömma Abraham för sitt effektiva arbete framåt, vilket gett Degerfors en fin sjätteplats i tabellen. Kinoshita för Halmstad visar bra form och spelar för ett lag som vaknat till liv på riktigt, fjärde plats just nu och ambitionen för säsongen är säker, det är avancemang som hägrar.

Erik Björndahl är en annan spelare från Degerfors som gjort bra ifrån sig framåt, åtta fullträffar hittills vilket absolut kan bli några till innan säsongen lider mot sitt slut. Han kan mycket väl vara med och tävla om att vara bästa anfallare i Superettan 2018 och är bra alternativ för betting på odds.

Björndahl var en seriös underdog att nämnas i de här sammanhangen innan säsongsstart och var inte listad bland de tjugo mest troliga skytteligavinnarna. Odds på superettan målskyttar går upp och ner. Lista över aktuella spelbolagsfavoriter får du här:

Spelare: Odds vid början av säsong: Antal mål i Superettan 2018 just nu: Klubb: Nationalitet:
Mohamed Buya Turay 8.00 Såld till STVV Eskilstuna Sierra Leone
Andri Runar Bjarnason 9.00 7 Helsingborg Island
Sargon Abraham 9.00 11 Degerfors Sverige
Pär Cederqvist 12.00 6 IFK Värnamo Sverige
Edin Hamidovic 12.00 6 GAIS Sverige
David Johannesson 12.00 6 Östers IF Sverige
Oke Akpoveta 15.00 1 HIF Nigeria
Admir Bajrovic 15.00 2 Östers IF Sverige
Viktor Götesson 15.00 2 Degerfors Sverige
Jakob Orlov 15.00 1 Jönköping Södra Sverige

Superettan Poängliga

Om du följer svensk fotboll har du möjligtvis koll på aktuell poängställning i allsvenskan. Genom att granska historik får du en bra kunskap om hur kommande omgångar kan komma att utspela sig. Superettan poängliga får du om du lägger ihop assistliga och spelare med flest antal mål i divisionen. Inför nästa omgång är en bra idé att besöka vår sajt, vi lägger upp statistik, spelförslag och nyheter för att hjälpa våra läsare bli framgångsrika.

Vill du han chans att bli nästa stora vinnare på betting på skytteliga är en bra vana att säkerställa att du får mesta möjliga betalt vid varje vinst. Därför är det viktigt att jämföra odds innan du gör dina spel, för att maximera din vinststatistik. I år ser Abraham ut som en stark kandidat till priset.

Superettans Skytteliga Rekord – bästa målskyttar genom tiderna

Den första säsongen av Superettan gick av stapeln år 2000. Under säsongens gång märkte en ung Zlatan Ibrahimovic ut sig när han hjälpte sitt Malmö FF att återta sin plats i Allsvenskan. Flest mål genom tiderna i Superettan inför 2018 är en delad förstaplats mellan Göran Marklund och Stefan Bärlin. Under säsongerna 03-05 fick de in flest mål per enskild fotbollssäsong. Säsong 2001 var det uppmärksammade Daniel Nannskog som blev bäste målgörare i Superettan.

Främste målskytt i Superettan historiskt sett är tveklöst Zlatan, sett till övriga meriter, även om han inte vann titeln det året han spelade i Sveriges andra division. Superettan bjuder bitvis på stora matcher. Publikrekordet sattes 2014 av Hammarby IF på hemmaplan. Då var besöksantalet 31 074, samma år var det Kennedy Bakircioglu som blev målkung i Superettan med 17 mål till antalet.